IO.NO

Fullversjon Nytt søk

Christiania Glasmagasin

Vis i kart
22 90 89 00
Avdelinger info@cg.no www.cg.no

Mer informasjon

Visste du at Christiania GlasMagasin opprinnelig var et lagerutsalg for glassverkene for over 200 år siden? At de etter hvert utvidet sortimentet fra bare glass, til også å inkludere porselen og serviser? Det neste var kjøkkenartikler og siden har det sakte men sikkert blitt bygget opp til et fullverdig, moderne varemagasin med design, glass/stentøy og interiør.

Christiania GlasMagasin, slik vi kjenner det i dag, har en lang og spennende historie. Ingen andre blant nåtidens magasiner i Oslo kan vise til noe lignende. I 1739 ble forløperen til Christiania GlasMagasin grunnlagt, Det Kongelige norske Compagni og stiftelsesdokumentet ble egenhendig underskrevet av daværende Kong Christian VI. En kongelig signatur som har hatt stor betydning for hovedstadens borgere i generasjoner.Les mer...

Glass, fra de store glassverkene på bl.a. Nøstetangen, Hadeland, Hurdal og Biri, ble fraktet kun på vinterstid. Den skjøre lasten ble mindre utsatt for transportskader når snøen dekket de humpete og dårlige veiene. Man trengte et lager eller magasin for oppbevaring, og det ble derfor i 1786 bygget et slikt magasin på tomten ved nåværende Oslo Sentralstasjon.

Kontaktinformasjon

www.cg.no

Besøksadresse Pustutveien 18, 1396 Billingstad
Postadresse Postboks 55, 1312 Slependen
 
Epost
info@cg.no
Telefon
(+47) 22 90 89 00
Telefaks
(+47) 66 98 23 61

Last ned visittkort
Internettopplysningen - io.no Om oss Cookies
Tilbake

Avdelinger

Internettopplysningen - io.no Om oss Cookies